ABC om smøring

SMØRING

Se tips hos Swix smøreskole her eller les Tore Nygaardsmoens ABC nedenfor:

Smøring skøyteski

Smøring av skøyteski er i prinsippet enkelt. Frasparket får her nødvendig friksjon med underlaget gjennom et skrått skyv. Det betyr at det kun brukes glismurning, såkalt «glider», ikke festesmurning. Hvis klassiske ski benyttes til skøyting, er det et «must» at festesmurning fjernes. 

 

Smøresone klassiske ski

Etter hvert som utøverne benytter klassiske ski med et tydelig «spenn», er det nødvendig å merke opp festesonen (gjerne med en litt kortere sone foran for klister). Det er svært viktig at «spennet», som avhenger av utøverens vekt, ikke er for hardt. Da vil frasparket ikke gi tilstrekkelig friksjon mot underlaget, og skiene bli håpløst bakglatte. Omvendt vil for lite «spenn» gi dårlig gli.

Når man går klassisk, benytter man et rett fraspark mot underlaget for å kunne skyve framover. Frasparket må ha tilstrekkelig friksjon samtidig som skien har god gli framover. Klassiske ski er derfor inndelt i en festesone (»smøresone») og en glisone. Festesonen begynner ved hælen (midt på hælen) og slutter 20 – 30 cm foran tåspissen. Resten av sålen bak og foran er glisoner. Festesonen bør måles og merkes av kyndig personale i butikk.

Smøring av festesone gjelder altså kun for klassisk, mens bruk av glider gjelder både for skøyteski generelt og glisonene for klassiske ski.

For grundigere info og illustrasjoner: www.swixschool.com

 

Smøring klassiske ski

Hvis du ønsker minst mulig arbeid, minst mulig utstyr og dermed kan kompromisse en del på gli og holdbarhet på smurning (heretter kalt «minimumsløsning»), kommer du langt med følgende utstyr:

  • Sandpapir
  • Vokssmurning og kork
  • Klister inkl medfølgende plastskrape
  • Flytende glider
  • Skirens rensepapir (fiberlene)

Dersom du vil legge mer arbeid og kr i økt gli og holdbarhet på smurning (heretter kalt «maksimumsløsning»), er det nok i tillegg behov for følgende:

  • Smørebord eller annet arbeidsbord hvor skiene kan festes.
  • Smørejern/varmepistol. Gammelt strykejern kan brukes, men vær da nøye med innstilling av temperatur slik at du ikke ødelegger sålen.
  • Glider
  • Plastsikling
  • Børste (stål/bronse + nylon)

 

Festesmøring klassiske ski

Smøresonen bør først rubbes med sandpapir for å gi smurningen feste. Valg mellom voks og klister, avgjøres normalt av grad av kornethet i snøen. Hvis det er nysnø eller finkornet snø, brukes voks. Hvis det er grovkornet (gammel) snø, skare eller isete brukes klister.

Voks for nysnø/finkornet snø. Vokssmurning skal alltid påføres i flere tynne lag.

«Maksimumsløsning». Hvis man vil ha godt feste for dagsaktuell smurning kan det være en fordel å påføre et par tynne lag med grunnsmurning (f eks Swix VG35). Best effekt hvis grunnsmurningen smeltes inn med smørejern/varmepistol. Deretter påføres dagsaktuell smurning i flere tynne lag med korking imellom hvert lag. Helt opptil 7 lag på langtur med de siste lagene kortere og kortere («pyramide»).

«Minimumsløsning» går rett på dagsaktuell smurning i 2-3 lag med korking mellom vært lag.

Jeg anbefaler at man uansett «løsning» bruker den beste smurningsserie til Swix; VR, selv om den koster litt mer. Man kommer veldig langt med lys fiolett VR45 og blå VR 40. De kan brukes når det er kuldegrader, helt ned til – 10. Hvis det er kaldere, kan man f eks bruke V30 eller VR30 hvis det er bikkjekaldt. Hvis det er mildt, kan valg av smurning være litt vanskeligere. Vurder de fiolette VR50 og VR55, den grå VR60 eller de røde VR60 og VR65 avhengig av temperatur og hvorvidt det er nysnø eller bare finkornet snø.

Det er som hovedregel nødvendig å smøre for hver tur, men det går ofte an å legge nye lag på gammel vokssmurning. Spesielt hvis man bruker samme type voks eller voks for høyere temperatur ytterst. Gammel voks fjernes med først med plastskrape, deretter med skirens og rensepapir.

Klister for grovkornet snø/is/skare. Klister er en veldig effektiv smurning i tilpassede forhold. Problemet er at den er klissete og krever rensning av ski hvis man skal over til voksføre seinere. Hvis det begynner å snø vil klister også kunne gi ising og kladder. Smøresonen for klister er litt kortere framover på sålen enn for vokssmurning. Klisterlagene skal være tynne.

«Maksimumsløsning». Hvis man vil at klistersmurningen skal vare lenger, lønner det seg å legge på et par lag med grunnklister – KX20 Grønn. Klisterlag skal også være tynne. Grunnklisteret bør smeltes inn med smørejern/varmepistol.

«Minimumsløsning» går rett til påføring av dagsaktuell klister.

 

Dagsaktuelt klister, 1 eller 2 lag, jevnes ut med medfølgende plastskrape. Påføring av klister bør gjøres i varmegrader fordi klisteret stivner når det blir kaldt. Et alternativ for å påføre klister under selve turen, er å bruke klister på boks. Ulempen er at man må vente noen minutter til den har festet seg før skiene kan benyttes, og man må også være forberedt på at klisteret holder kortere tid.

Hvis det er kuldegrader, og spesielt hvis det er isete løyper, bruk KX30 Blå (is/skareklister). Hvis det varierer litt med delvis finkornet snø, f eks på fjellet, men det kan være lurt å legge et part lag med vokssmurning eks VR40 på toppen. Vokssmurningen gnis ut med kork. Dersom det er nærmere null grader og litt vekslende, men fortsatt grovkornet snø, anbefales fiolett KX35. Med markerte varmegrader og våre forhold (men ikke nysnø!), benyttes KX65 Rødt. Man kommer også langt, uansett temperatur, med å legge på Universal klister.

Som for voks fjernes gammelt klister først med plastskrape, deretter med skirens og rensepapir.

 

Gliding av hele skøyteski og glisonen til klassiske ski.

Glisonen (dvs hele sålen til skøyteski) behandles med glider.

«Minimumsløsningen» benytter flytende glider som korkes ut. Må gjentas for hver tur.

«Maksimulmløsningen» består av betydelig mer arbeid (og utstyr), men det trenger ikke nødvendigvis å utføres mer enn 2-3 ganger i sesongen. Glider finnes i en rekke kvalitetsnivåer, men man kommer langt med CH (lavest) eller LF (medium). CH gul kan med fordel benyttes når skiene legges bort til sommerlagring for å hindre at glisonen oksyderer.

Normalt kommer man langt med å legge f eks CH/LF8 Fiolett (-2 til -8) eller CH8/LF8 (+1 til -4). Ved store temperaturavvik i forhold til gjeldende glider, man det være bryet verdt å legge ny glider i tillegg til behovet for vedlikehold.

Ved førstegangsgliding, er det viktig at sålen er renset med skirens (og evt også skrapet). Ski som er renset eller glidet tidligere, påføres glider med smørejern/ varmepistol. Husk å regulere temperatur til glidertype. Glideren holdes f eks inntil smørejernet slik at det drypper ned på sålen. Deretter strykes glideren utover sålen slik at den dekker helt (men kun i glisonen). Bevegelse fra tuppen og bakover. Det anbefales å varme opp glideren 2 ganger til (i hvert fall hvis man ikke ønsker å påføre glider mange ganger i sesongen). La sålen kjøle ned mellom hver gliding. Når gliding er påført, skal den sikles ned. Fjern først glider fra midtrand f eks med (rein) plastskrape fra klisterpakning. Deretter skal gliderne sikles ned, bevegelse fra tupp og bakover. Når sikling er ferdig, børstes sålen 5 – 10 ganger med stål eller bronsebørste, deretter 5 – 10 ganger med nylonbørste. All børsting skal skje fra tuppen og bakover.

Og dermed gjenstår bare: GOD TUR!


Tips om ski og staver se Skiutstyr


11.12.2012 Tore Nygaardsmoen

Tar gjerne i mot kommentarer, siden dette kun står for egen regning. Det finnes vel også noen «hardlinere» der ute med mer fluor i smurning, rillejern og motoriserte børster!

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.02 | 10:40

Hei, er det noen som vil arve en stor Oppsal skidress str XXL?

...
27.08 | 11:50

Hei, jeg bor i nærheten og lurte på om det er noen som er født rundt 1999 som er medlem hos dere?

...
09.08 | 01:43

Hei! Når er det oppstart for Gruppe 1? Etter høstferien?

...
08.06 | 12:26

Hei Ole, Ja, det er flere jenter i alderen 12-13 år som er medlem av Oppsal ski. Send gjerne en epost til oppsalski@gmail.com dersom du ønsker informasjon.

...
Du liker denne siden